Pogoji poslovanja


Zadnja osvežitev:24.09.2015

Splošni pogoji Spletne trgovine RPM TEAM so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GSZ in mednarodnih kodeksov e-poslovanje. Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

S Spletno trgovino RPM TEAM (v nadaljevanju trgovina) upravlja podjetje RPM TEAM d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ponudnik). Ob registraciji v spletno trgovino RPM TEAM, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vsemi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa. Uporabniški račun posameznega registriranega uporabnika Spletne trgovine RPM TEAM (v nadaljevanju kupec) slednjemu omogoča:

- naročanje izdelkov – kupovanje,

- pregledovanje dosedanjih nakupov – rubrika zgodovina nakupov,

- popravljanje naročila – rubrika košarica.

- preklic naročila -- preko E-pošte

Kupec jamči, da so podatki v uporabniškem računu pravi in točni. Vse spremembe podatkov v uporabniškem računu je kupec dolžan dopolniti oziroma popraviti sam, in sicer v rubriki " Uporabniški račun – moji naslovi".

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine RPM TEAM, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
-Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številko registra)
-Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
-Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
-Dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
-Pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitev (način, kraj in rok dostave)
-Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
-Način plačila in dostave
-Časovno veljavnost ponudbe
-Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoji za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla
-Pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja se ponudba trgovine RPM TEAM ažurira in spreminja pogosto in hitro.
Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
-Z gotovino ob prevzemu
-Z nakazilom na račun podjetja RPM TEAM d.o.o. po ponudbi/predračunu
Ponudnik kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški ter navodili, kako odstopiti od nakupa in vrniti artikle, če je potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba oz. naročilo je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku.

Cene

Spletna cena velja za vse člane trgovine RPM TEAM. Član trgovine RPM TEAM oz. uporabnik postane z registracijo v spletni trgovini. Vse cene vsebujejo 22% DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene vozil že vsebujejo DMV dajatve.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o prejetju naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Cene za pogodbene oziroma pooblaščene prodajalce

Cene za vse pogodbene prodajalce v Sloveniji so točno določene z Trgovsko pogodbo oziroma z veljavnim Aneksom.

Postopek nakupa

1. Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Po tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.
2. Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
3. Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

 

Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila


Pred oddajo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika
omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:
- vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico;
- vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine
posameznega izdelka;
- spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo ceno tako
spremenjene količine;
- odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice ter
- obračunava pripadajoči davek, glede na davčno stopnjo, ki velja za izbrani izdelek in
njegovo ceno
Pred potrditvijo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika
omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:
- spreminja izbrani način plačila;
- spreminja izbrani način dostave izdelka;
- pregleduje in potrjuje posamezne spremembe.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@rpm-team.si ali na naslov RPM TEAM d.o.o.), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prav tako se šteje odstop od pogodbe, če potrošnik vrne prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (14 dni) brez posebnega sporočila o odstopu.
Prejeto blago mora vrniti nerabljeno (neregistrirano, če gre za vozilo, motor, štirikolesnik,…), nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za ta kriv potrošnik.
Pri vračilu artiklov se vplačani znesek kupcu vrne na TTR in sicer takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu pogodbe.
Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.
V primeru, da kupec začne izdelek uporabljati, izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.


Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa in servisne knjižice (velja za tiste artikle, ki imajo poleg računa tudi servisno knjižico). Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.
Pooblaščeni serviserji so dolžni garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.
Za izdelke,ki so večjih dimenzij, kot so štirikolesnik, motorna kolesa, kolesa z motorjem in električna kolesa, mora uporabnik sam poskrbeti, da jih dostavi na pooblaščen servis.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridružuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in se razlikuje glede na težo naročenih artiklov - cenik Pošte Slovenije.

 

Vračilo artikla


Obrazec za vračilo artiklov si kupec lahko natisne v rubriki » Moj profil«. Na obrazcu so navedene dodatne informacije glede pravice vračila blaga ter pogoji in način izvršitve same pravice. Navedene so vse potrebne informacije glede naslova, kamor se kupec lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij in servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Vračilo poškodovanih pošiljk

Če ste pri prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, morate sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To storite tako, da paket prinesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili), poštni uslužbenec pa bo izpolnil Zapisnik o poškodovani pošiljki. Skupaj z Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik oz. upravitelj spletne trgovine RPM TEAM, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ( ZVOP - 1 – UPB1 ) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.
Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev trgovine RPM TEAM, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom, geslo v šifrirani obliki (v prvotni obliki ni shranjeno na strežniku) ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce.
Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko spletna trgovina RPM TEAM shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter štirje piškotki sistema Google Anaytics (analiza obiskov spletnega mesta).
Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.
Upravitelj spletne trgovine podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavnim službam bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacij na daljavo, če uporabnik temu ne nasprotuje.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov).

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih RPM TEAM (www.rpm-team.si) zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito.

 

 

Z registracijo v Spletni trgovini RPM TEAM se kot uporabnik:

- strinjam s splošnimi določili Spletne trgovine RPM TEAM,
- izjavljam, da sem seznanjen, da lahko kadarkoli zahtevam, da podjetje RPM TEAM d.o.o., preneha uporabljati moje osebne podatke za namen neposrednega trženja in preneha pošiljati informacijska gradiva.


Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
-Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila
-Pošiljatelj bo jasno razviden
-Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih
-Jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil
-Željo uporabnika,da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval


Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Ponudnik si pridružuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@rpm-team.si. Postopek obravnava pritožbe je zaupen.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešujejo sporazumno.
Če sporazum na noben način ni mogoč, je pristojno Okrajno sodišče v Kranju.

Informacije

Če se vam porajajo dodatna vprašanja, vas vabimo, da nas pokličete na 040/713-631 ali pa nam pišete na info@rpm-team.si. Z veseljem vam bomo odgovorili!
RPM TEAM d.o.o.

Smledniška cesta 104

4000 Kranj

PE Ljubljana: Cesta V Gorice 36, 1000 Ljubljana