Pogoji poslovanja


Zadnja osvežitev:20.11.2018

 

Splošni pogoji Spletne trgovine RPM TEAM so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov na podlagi priporočil GSZ in mednarodnih kodeksov e-poslovanje. Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

S Spletno trgovino RPM TEAM (v nadaljevanju trgovina) upravlja podjetje RPM TEAM d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ponudnik). Ob registraciji v spletno trgovino RPM TEAM, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vsemi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa. Uporabniški račun posameznega registriranega uporabnika Spletne trgovine RPM TEAM (v nadaljevanju kupec) slednjemu omogoča:

- naročanje izdelkov – kupovanje,

- pregledovanje dosedanjih nakupov – rubrika zgodovina nakupov,

- popravljanje naročila – rubrika košarica.

- preklic naročila -- preko E-pošte

Kupec jamči, da so podatki v uporabniškem računu pravi in točni. Vse spremembe podatkov v uporabniškem računu je kupec dolžan dopolniti oziroma popraviti sam, in sicer v rubriki " Uporabniški račun – moji naslovi".

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine RPM TEAM, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
-Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številko registra)
-Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
-Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
-Dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
-Pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitev (način, kraj in rok dostave)
-Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
-Način plačila in dostave
-Časovno veljavnost ponudbe
-Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoji za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla
-Pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja se ponudba trgovine RPM TEAM ažurira in spreminja pogosto in hitro.
Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
-Z gotovino ob prevzemu ali v primeru pošiljanja po pošti

-S kreditno kartico
-Z nakazilom na račun podjetja RPM TEAM d.o.o. po ponudbi/predračunu

-Preko aplikacije Leanpay za obročna plačila
Ponudnik kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški ter navodili, kako odstopiti od nakupa in vrniti artikle, če je potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba oz. naročilo je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku.

Cene

Spletna cena velja za vse člane trgovine RPM TEAM. Član trgovine RPM TEAM oz. uporabnik postane z registracijo v spletni trgovini. Vse cene vsebujejo 22% DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene vozil že vsebujejo DMV dajatve.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o prejetju naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Cene za pogodbene oziroma pooblaščene prodajalce

Cene za vse pogodbene prodajalce v Sloveniji so točno določene z Trgovsko pogodbo oziroma z veljavnim Aneksom.

Postopek nakupa

1. Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Po tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.
2. Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
3. Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila

Pred oddajo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika
omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:
- vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico;
- vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine
posameznega izdelka;
- spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo ceno tako
spremenjene količine;
- odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice ter
- obračunava pripadajoči davek, glede na davčno stopnjo, ki velja za izbrani izdelek in
njegovo ceno
Pred potrditvijo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika
omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:
- spreminja izbrani način plačila;
- spreminja izbrani način dostave izdelka;
- pregleduje in potrjuje posamezne spremembe.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena na spletni strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, GLS in DPD, vendar si ponudnik pridružuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Blago je možno prevzeti tudi osebno v naši PE Ljubljana, Cesta v Gorice 36, Industrijska cona Vič.

Na spremni dokumentaciji so navedene vse potrebne informacije glede naslova, kamor se kupec lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Stroški dostave se vam avtomatično zaračunajo pri spletnem nakupu in so vidni pred potrditvijo nakupa.

Zaloga

Stroška dostave ne plačate, če blago prevzamete osebno v naši PE Ljubljana.

Če artikla nimamo na zalogi v našem skladišču, bo na dostavo potrebno počakati dlje. V tem primeru upoštevajte naslednja pravila:

- predvideni rok dobave je informativni podatek glede na naše izkušnje z dobavitelji.

- če artikla ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili, lahko pa tudi vi pokličete na 040/713-631 za informacijo o predvideni dobavi.

- če naročite več artiklov in bo čakalna doba za nekatere daljša, kot za druge, bomo skušali artikle ki so na zalogi poslati takoj, ostale pa naknadno.

- če bo čakalna doba zelo dolga, lahko odstopite od nakupa s pisnim obvestilom. Cena se lahko zaradi gibanja tečaja ali spremembe cen dobaviteljev spremeni, v tem primeru vas bomo predhodno obvestili.

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima predpisanih lastnosti, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini ali koko drugače odstopajo od kupčevega naročila.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridružuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino ali amortizacijo, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Možnost vračila ne velja za že uporabljene artikle, za elektronske dele, in za artikle ki niso več originalno zapakirani. Blago mora biti obvezno vrnjeno v originalni embalaži. Morebitne stroške krije kupec.

Pogoj za začetek reklamacijskega postopka, iz naslova stvarne napake je popoln reklamacijski zapisnik, s predloženo kopijo računa.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese ali pripelje osebno ali pa na ga na svoje stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Drugačen način vračila na naše stroške ni možen. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Vračilo vplačila bo opravljeno v 14 dneh od prejema izdelka, popolnega reklamacijskega zapisnika in priloženo kopijo računa. Vračilo kupnine se nakaže na transakcijski (osebni) račun kupca, ki ga sporoči v obvestilu o vračilu blaga.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku po 8 dneh od posredovanja sporočila o reklamaciji se šteje za sporočilo o odstopu reklamacije.

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati in prodajalcu omogočiti, da artikel pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na artiklih, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bil artikel izročen. Šteje se, da je napaka na artiklu obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@rpm-team.si ali na naslov RPM TEAM d.o.o.), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prav tako se šteje odstop od pogodbe, če potrošnik vrne prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (14 dni) brez posebnega sporočila o odstopu.
Prejeto blago mora vrniti nerabljeno (neregistrirano, če gre za vozilo, motor, štirikolesnik,…), nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za ta kriv potrošnik.
Pri vračilu artiklov se vplačani znesek kupcu vrne na TTR in sicer takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu pogodbe.
Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.
V primeru, da kupec začne izdelek uporabljati, izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Vračilo artikla

Obrazec za vračilo artiklov si kupec lahko natisne v rubriki » Moj profil«. Na obrazcu so navedene dodatne informacije glede pravice vračila blaga ter pogoji in način izvršitve same pravice. Navedene so vse potrebne informacije glede naslova, kamor se kupec lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij in servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Vračilo poškodovanih pošiljk

Če ste pri prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, morate sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To storite tako, da paket prinesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili), poštni uslužbenec pa bo izpolnil Zapisnik o poškodovani pošiljki. Skupaj z Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik oz. upravitelj spletne trgovine RPM TEAM, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ( ZVOP - 1 – UPB1 ) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Varovanje in upravljanje osebnih podatkov

1.Splošno

 RPM TEAM d.o.o. spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi h najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri nudenju naših storitev preko te spletne strani zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Namen te Izjave o varstvu osebnih podatkov je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebnih podatke pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

 RPM TEAM d.o.o. se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko spletne strani, uporabljeni v skladu s to Izjavo o varstvu osebnih podatkov, da vaših osebnih podatkov ne bo prodajal, posojal ali kakorkoli drugače posredoval tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

 2.Upravljavec podatkov

 Upravljavec vaših osebnih podatkov je RPM TEAM d.o.o. naslov: Smledniška cesta 104, 4000 Kranj, PE LJUBLJANA, Cesta v Gorice 36, 1000 Ljubljana, e-naslov: info@rpm-team.si, telefonska številka: 040/713-631 ali 040/204-441.

 3.Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

 Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vaše soglasje.

 Obisk spletne strani:

Ob vsakem obisku spletne strani rpm-team.si se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani.

 RPM TEAM d.o.o. tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

 Pošiljanje povpraševanja:

Na naši spletni strani lahko izpolnite spletni obrazec, s katerim oddate vaše povpraševanje za pridobitev informacij. V ta namen RPM TEAM d.o.o. od vas zbira naslednje podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:

 • ime in priimek ali naziv,
 • e-naslov,
 • IP naslov,
 • telefonsko številko
 • podatke o vsebini vašega povpraševanja.

   

  Vsi podatki, ki so zbrani preko te spletne strani ali so kako drugače sporočeni podjetju RPM TEAM d.o.o., se zbirajo z namenom opravljanja osnovne dejavnosti, zastopanje in maloprodaja in sicer za odgovor na vaše povpraševanje, za pripravo ponudbe, za pripravo in sklenitev pogodbe ter za izvajanje pogodbe. Ker je obdelava teh informacij nujna za izvedbo same storitve, se obdelava teh podatkov lahko vrši že na podlagi dejstva, da z nami vstopate v pogodbeno razmerje.

   

  4.Uporabniki podatkov

   Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve. 

  V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

 • ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
 • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
 • administratorju in skrbniku spletne strani.

   RPM TEAM d.o.o. se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo posredoval ali prenesel v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

   5.Obdobje hrambe

   Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni, in sicer:

 • dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo 24 mesecev;
 • podatki o povpraševanju se hranijo najdlje do konca leta, ki sledi zadnjemu povpraševanju;
 • vsi podatki v zvezi s poslovnim sodelovanjem in sklenjeno pogodbe se hranijo še 5 (pet) let po zaključku sodelovanja na podlagi sklenjene pogodbe;

   Če za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe 6 oziroma 10 let. V tem času je obdelava podatkov omejena.

   6.Način varstva vaših podatkov

   RPM TEAM d.o.o. se zavezuje varovati podatke osebne podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naše spletne strani. RPM TEAM d.o.o. bo storil vse, da osebne podatke zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

   Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov.

   Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.

   Ker obstajajo na spletni strani rpm-team.si določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi s podjetjem RPM TEAM d.o.o., ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

   7.Vaše pravice

   RPM TEAM d.o.o. zagotavlja uresničevanje vseh vaših pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

   Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva, da mu RPM TEAM d.o.o.:

 • potrdi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne,
 • omogoči dostop do osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje),
 • poda informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so jim bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.),
 • omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogoči dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,
 • omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe),
 • omogoči pravico do omejitve obdelave,
 • omogoči pravico do ugovora obdelavi, če obdelava podatkov temelji na zakonitem interesu upravljavca, vključno z oblikovanjem profilov,
 • omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu,
 • omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebnih podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica
 • poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

   Prav tako bo RPM TEAM d.o.o.  posamezniku na njegovo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podal tudi druge informacije v zvezi z njegovimi osebnimi podatki, ki jih obdeluje.

   RPM TEAM d.o.o. se zavezuje, da bo na zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, odgovoril brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

   8.Stik

   Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in obdelave podatkov ali na vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba pri RPM TEAM d.o.o..

   9.Spremembe

   Pridržujemo si pravico, da predmetno Izjavo o varstvu osebnih podatkov po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

  Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

  Kontaktni obrazec Ob uporabi kontaktnega obrazca nam posredujete vaše podatke kot so ime, elektronski naslov in IP naslov. Te podatke potrebujemo, da vam lahko nudimo odgovore na poslano sporočilo preko kontaktnega obrazca, vaši podatki se hranijo le na našem strežniku za čas izmenjave informacij z vami. Informacij ne uporabljamo za druge namene kot komunikacija preko preko elektronskega naslova.

  Piškotki

  Kaj so piškotki?

  So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

  Zakaj so piškotki potrebni?

  So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

  Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

  Vstavljena vsebina iz tretjih spletnih strani

  Vsebina na naši spletni strani lahko vsebuje tudi vsebino iz trejih strani (npr. videi, slike, pdf dokumenti). To vsebino na spletni strani vidite kot vsebino na drugi spletni strani iz kjer je vsebina. Spletne strani z to vsebino lahko zbirajo podatke obiska in ogleda o vas, npr. namestijo piškotke in sledijo uporabi te vsebine v primeru, da ste prijavljeni na njihovi spletni strani.

  Statistika

  Na spletni strani zbiramo podatke v namen statistike, pri tem se za zbiranje podatkov uporabljajo piškotki, nadaljna uporaba podatkov pa se izvaja v orodju Google Analytics kjer se podatki hranijo in uporabljajo izključno v analitične namene. To nam pomaga izboljšati vsebino in uporabnost spletne strani kot tudi pridobiti informacije o ogledu določenih delov spletne strani.

 

Z registracijo v Spletni trgovini RPM TEAM se kot uporabnik:

- strinjam s splošnimi določili Spletne trgovine RPM TEAM,
- izjavljam, da sem seznanjen, da lahko kadarkoli zahtevam, da podjetje RPM TEAM d.o.o., preneha uporabljati moje osebne podatke za namen neposrednega trženja in preneha pošiljati informacijska gradiva.


Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
-Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila
-Pošiljatelj bo jasno razviden
-Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih
-Jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil
-Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Ponudnik izdelkov jamči za verodostojnost vseh informacij, ki jih potrošniki pridobivajo z spletne strani www.rpm-team.si.

Ponudnik si pridružuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@rpm-team.si ali pismeno po pošti na naslov podjetja RPM TEAM d.o.o.. Postopek obravnava pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v zakonskem roku obravnaval pritožbo in o sklepu obvestil kupca.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešujejo sporazumno.
Če sporazum na noben način ni mogoč, je pristojno Okrajno sodišče v Kranju.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi RPM TEAM d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja portrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga lahko kupec sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Rpm team d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je kupcem na voljo: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Informacije

Če se vam porajajo dodatna vprašanja, vas vabimo, da nas pokličete na 040/713-631 ali pa nam pišete na info@rpm-team.si. Z veseljem vam bomo odgovorili! Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!
RPM TEAM d.o.o.

Smledniška cesta 104

4000 Kranj

PE Ljubljana: Cesta V Gorice 36, 1000 Ljubljana

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih